Diddi =)



Diddi är världens sötaste chihuahua! Idas kusins hund.

och vet ni vaaaaaaad?! min mamma har lovat mej en hund ,men i höst
ska vi till Miami ,och man kan lämna en valp till någon annan i två veckor
Men när vi kommer hem så får jag en hund ,men ska nog vänta till
våren då man kan vara ute med den. men jag vet bara inte vilken
hundras... vill verkligen ha en dvärgspets ,men chihuahuor är ju
också söta. om nån tycker nån speciell kan ni ju kommentera ;D


Kommentarer
Postat av: Anna

Dvärgspetsar bara skäller och chihuahuar kan man väl knappast ens kalla hund :D

2010-01-26 @ 10:00:55
URL: http://annaforsberg.blogg.se/
Postat av: Ida

Du ska ha en dobberman!

skoja =D haha, den hade ätit upp dej.

men jag tycker faktiskt att du ska ha en dvärgspets eller kanske en chihauhau så kan våra chihauhauor bli BFF'S, just like us =D<3!

2010-01-26 @ 18:15:09
Postat av: L I S A G - foto & vardag

vilken jättefin header du har!:D

2010-01-26 @ 21:01:44
URL: http://galien.blogg.se/
Postat av: nicole

sötare får man ju leta efter, baby (L)

2010-01-27 @ 15:54:46
Postat av: Foofie

Jadu, det beror ju helt vad du ska ha hunden till? Tro för guds skull inte att man bara kan ha en hund och bara ha den liksom. Alla hundraser har avlats fram för ett syfte. Alla hundar behöver en uppgift och en mening med sitt liv för att vara lyckliga, precis som vi människor. Hund skaffar man för att man är intresserad av någon av de olika aktiviteterna man kan sysselsätta sig själv och sin hund med. Vill du ha en hund som vallar? Har du inga får? Kanske inte en vallhund då. Är du intresserad av jakt? Då kanske en jakthund passar, om inte så nej. Vill du lära hunden att söka te.x kantareller? Verkar agility spännande? Bestäm först hur du vill aktivera dig och din hund, sen utifrån det letar du raser som lämpar sig för den typen av aktiviteter. Så gott som alla raser klarar agility och tycker det är kul, alla raser kan spåra/söka.



Sen finns det för och nackdelar med alla raser. De flesta långhåriga raser kräver daglig pälsvård, orkar du med det? Raser med rynkig hud kräver daglig hudvård, det får inte vara fuktigt i vecken då kan de få eksem. Korthåriga raser kräver nästan ingen pälsvård alls, däremot kan det hända att de fryser lättare. Tikar är lättare att hantera än hanhundar, men de löper kring 2-4 gånger om året och vissa raser får relativt lätt livmodercancer. Med hanhundar slipper man löpen och de är billigare att kastrera än tikarna, men de blir trotsiga och ska testa dig och vill ofta tänja på gränserna, sen ska de skvätta kiss efter var 15:e meter. Sen har så gott som alla raser rastypiska sjukdomar, det kan röra sig om patella etc. Sen ska hunden försäkras, ja det är mycket att tänka på.



Till dig skulle jag rekomendera en ras som är medelkrävande motionsmässigt. Korthårig eller en långhårig ras med sådant hårlag att den inte behöver trimmas eller borstas särskilt ofta. Liten till medel stor i storleken. (förslag på lämpliga raser förutom dem du själv nämnt) Cavalier king charles spaniel? Schipperke? Basenji? Mops? Dvärgpudel? Tax? Shih tzu? Dvärschnauzer? Tibetansk Spaniel? Vilken ras du än kommer fram till att du vill ha så försök läsa på så mycket om rasen innan ni skaffar hunden så ni är förberreda. Tänk också på att vissa raser upp 15 år gamla.



Behöver du mer tips eller råd så är du välkommen att kontakta mig. Har läst hundpsykologi samt hunddressyr, har själv haft hund sen har jag ca 9 års erfarenhet av rasen Grand danios.

2010-01-28 @ 06:40:57
URL: http://foofie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0